Vackor

kesztyűs játék négy kézre - 2023. október 22-én vasárnap 10:00 órától a 6SZÍN színpadán

Kormos István 2023. október 28-án lenne száz éves.
A 100. születésnapra emlékezve szervez a Móra Kiadó az Aranyszamár társulattal egy bábos, kézműves programot, melynek főszereplője az író talán legismertebb karaktere, Vackor lesz.

A bábelőadás után az Aranyszamár társulat bábszínészei egy báb simogatót terveznek, majd egy kézműves foglalkozást, amelynek keretei között a gyerekek elkészíthetik Vackor figuráját, hogy otthon folytathassák a játékot.

A Vackor nap a Könyvfőváros 2023 eseménysorozat részeként kerül megrendezésre.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Az programra jelentkezni a kiadó honlapján és facebook oldalán szeptember közepén kiírásra kerülő módon és helyen lehetséges.

Regisztráció ITT


Vackor, a piszén pisze kölyökmackó kalandos története az iskolában kezdődik, ahol nem érzi jól magát. Az osztálytársai csak ritkán barátkoznak vele és szegény gyakran ügyetlenkedik az órákon. Egy nap, mikor egyedül ücsörög a teremben, míg társai az udvaron fogócskáznak, kiszagolja, hogy a padtársa nagymamája vajas-mézes kiflit csomagolt az unokájának tízóraira. Vackor sajnos nem bír ellenállni a kísértésnek és fölfalja az uzsonnás dobozból az összes finomságot. A finom falatok után igazi dőzsölésbe kezd: mind egy szálig megeszi a társainak csomagolt szendvicseket, gyümölcsöket. Mikor észbe kap már késő. Hogy hogyan oldódik meg a kis mackó sorsa, milyen izgalmas kalandokba keveredik, megtudhatjátok, ha megnézitek az Aranyszamár Színház előadását.


ALKOTÓK

Kormos István verses meséi nyomán írta: Szántó Viktória
Tervező kivitelező: Nagy Kovács Géza, Szíjártó Éva
Zeneszerző: Bogárdi Aliz
Rendező: Sramó Gábor

SZEREPOSZTÁS

Játsszák: Baranyai Anita és Érsek-Csanádi Gyöngyi

 

 

 

Előző

Murányi Tündével Balázsy Panna beszélgetett

„Nem vagyok az a típus, aki karriert épít, a maga szobrát állítja fel, én inkább befelé élem az életem, ami érdekes, mert színész vagyok és mutogatom magam.”

Következő

Budapestre érkezik a kétszeres Molière-díjas Benoit Solès francia színész, drámaíró, A kódfejtő-Alan Turing című előadás alkotója

Június 30-án megtekinti A kódfejtő – Alan Turing című darabot a terézvárosi 6SZÍN-ben