Hatszín Teátrumtól a 6SZÍN-ig

A Hatszín Teátrum gondolata három ember fejében fogant meg, Horváth László a Geomédia tulajdonosa, Janikovszky János a Móra Kiadó vezetője és Gálvölgyi Dorka a színház igazgatója olyan új játszó helyet képzelt el a Belváros közepén, ahol gyerekek és felnőttek is megtalálják, a számukra izgalmas kikapcsolódási lehetőséget.
2017. áprilisától nyitott meg Budapest szívében egy új “JÁTSZÓ-TÉR" a HATSZÍN TEÁTRUM. Horváth László  sajnos az áprilisi megnyitón már nem lehetett jelen, de boldogan írta, hogy mennyire örül a színház, az első bemutató sikerének.
A Hatszín Teátrum egy ősbemutatóval indított. Janikovszky színpadon addig soha be nem mutatott könyvei alapján készítettek előadást, melyben helyet kapott az élet minden nyűge a születéstől a kamaszkorig.

A Teátrum alapvetően mint befogadó színház működött, melyben olyan társulatok kaptak helyet mint a Gólem Színház, Orlai Produkció , Karinthy Színház, Manna Produkció, Hadart Színház, Fórum Színház, Aranyszamár Színház, Zichy Szín-Műhely, Karaván Színház , Budapest Playhouse.
Rendezők a teljesség igénye nélkül: Földes Eszter, Gáspár András, Szilágyi Bálint, Horgas Ádám.
Helyet kapott a S.Ö.R. a G.Ö.R.CS. és Szalai Kriszta Maradjunk annyiban című darabja.
Hatalmas sikerrel mert a Love Shake és az Opera beavató is. Gálvölgyi Dorka bebizonyította, hogy a Hatszín Teátrumnak van helye a magyar színházi palettán.
2020. őszén Gálvölgyi Dorka felmondta állását a Teátrumnál és az Eötvös 10 vezérigazgatója lett.

A Hatszín Teátrum tulajdonosi köre hosszasan kereste azt az operatív vezetőt, akinek tervezett műsorpolitikája és üzemeltetési tervei legközelebb állnak a Teátrum szellemiségéhez és a nézőik igényeihez.
2020. december 7-én a tulajdonosok és a Stellatus Kulturális Menedzsment kft. között aláírásra került a Hatszín Teátrum működtetésére vonatkozó szerződés. A jövőben Földvári Péter és Kerekes-Katz Petra irányításával üzemel a színház.
“A Hatszín Teátrum tulajdonosaitól bizalmat kaptunk, hogy ez év decemberétől tovább vigyük  azt a szellemiséget, melyet eddig a teátrum képviselt a hazai kulturális életben.  Vezetőként és üzemeltetőként a ránk bízott színházat terveink szerint a jövőben olyan nyitott közösségi-, összművészeti- és kulturális alkotói műhellyé, térré alakítjuk, mely színes programjaival, minőségi előadásaink sokrétűségével gyógyír lesz a pandémia okozta sebekre.”

Kinevezésünk óta folyamatosan azon dolgozunk, hogy új repertoárt hozzunk létre, megtartva korábbi produkciókat. Arculatunk is átalakul egy kicsit, Hatszín Teátrum elnevezés helyett nézőink a jövőben a játékos 6SZÍN logóval találkozhatnak majd.

Jelenleg sem tétlenkedünk, jó néhány előadás felvételén dolgozunk, melyeket karácsony után láthatnak majd nézőink streamelt formában.

Amint kinyílhatnak a színház kapui a közönség számára, szeretettel várjuk régi és új nézőinket is!