Sághy Tamás: Mindenki cégvezető a saját életében

Sághy Tamás szereplésével mutatták be Háy János A cégvezető című regényéből készült monodrámát a székesfehérvári Vörösmarty Színházban.

A 80 perces sorsjáték most Budapestre érkezik: 2021. november 28-án és december 22-én a 6SZÍN színpadán láthatja a fővárosi közönség. Háy 372 oldalas regényéből Perczel Enikő dramaturg és Sághy Tamás készítették el a színpadi változatot, a művész munkáját Hargitai Iván rendező segítette, a látványért Magyarósi Éva felelt. Az előadásban remeklő Sághy Tamással készítettünk villáminterjút, melyben arra kértük, fejezze be mondatainkat.

A cégvezető nem jött volna létre, ha …
… nincs a covid, és ezáltal rengeteg szabadidőm.

A legnagyobb kihívás a bemutatóig az volt, …
… hogy szinten kellett tartanom a szövegtudásomat, mivel az előadással már áprilisban kész voltam, a bemutatót viszont csak október 16-án tartottuk. Folyamatosan foglalkoznom kellett az anyaggal.

A premier után úgy éreztem, …
… hogy sikerült átadnom a regény hangulatát, mondanivalóját azoknak a részeknek a kiemelésével a 372 oldalas regényből, amik nekem fontosak, amikről hasonló véleményem van, mint az írónak.
Jó volt személyesen találkozni Háy-val, és megtisztelő volt, hogy azt mondta: úgy néztem a darabot, hogy nem is gondoltam közben arra, hogy ezt én írtam.

80 percig egyedül állni a színpadon…
… egyrészt felelősség, mivel egyedül kell megoldanom, bármi történik. Másrészt annyira érzékeny állapot úgy egyedül lenni a színpadon, hogy megérezni a közönség legapróbb rezdülését is. Különleges atmoszféra jön létre, ami nagyon inspiráló.

A darabban a cégvezető ...
… bárki lehet, én, te, a családod, a barátaid. Mindenki cégvezető a saját életében.

Az előadás után annak örülnék, ha a nézők…
…megértenék, hogy bármilyen döntéseik is voltak az életben, el kell fogadni azokat és tanulni kell belőlük.


Az előadás ajánlója

Korunk embere a cégvezető. A napi hajsza vagy megedzi, vagy egy életre megcsömörlik. Mindenből a legjobb jár neki: nőből, karórából, öltönyből, autóból. Ez határozza meg napi értékítéletét, életstílusát: marad a könyörtelen egyes szám első személy, az ÉN. Ehhez idomulnia kell feleségnek, szülőnek, gyereknek, mert a cég mindenek felett – és egy pillanat műve a bukás.
A cégvezető humora, öniróniája, tragikomikus önreflexiója minden felnőtt néző saját története is...

Jegyet vásárolni a színház jegypénztárában valamint online az alábbi linken lehet:
https://6szin.hu/repertoar/a_cegvezeto

Előző

Az Édeskettes Hármasban musical bemutatójával zárjuk az évet

Szabó P. Szilveszter rendezésében, Földes Eszter és Peller Károly szereplésével mutatjuk be az Édeskettes hármasban musicalt az év utolsó napján.

Következő

Újra a 6SZÍN színpadán a S.Ö.R. és a G.Ö.R.CS

Több, mint 2 évtized, több, mint 600 előadás, 12 Jászai-díj jelölés, 43 orvosi beavatkozás (1 sikeres), 17 jegyszedő nyugdíjazás, 2 színházbezárás és 1 pandémia után újra színpadon a S.Ö.R. a 6SZÍN-ben. Kálloy Molnár Péter, Gáspár András és Kálid Artúr ráadásul duplázik a hónapban, másik ikonikus előadásuk, a G.Ö.R.CS is látható lesz.