Vackor

bábelőadás kicsiknek

kesztyűs játék négy kézre

  • Betekintő 0
  • Betekintő 1
  • Betekintő 2

Kormos István 2023. október 28-án lenne száz éves.
A 100. születésnapra emlékezve szervez a Móra Kiadó az Aranyszamár társulattal egy bábos, kézműves programot, melynek főszereplője az író talán legismertebb karaktere, Vackor lesz.

A bábelőadás után az Aranyszamár társulat bábszínészei egy báb simogatót terveznek, majd egy kézműves foglalkozást, amelynek keretei között a gyerekek elkészíthetik Vackor figuráját, hogy otthon folytathassák a játékot.

A Vackor nap a Könyvfőváros 2023 eseménysorozat részeként kerül megrendezésre.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Az programra jelentkezni a kiadó honlapján és facebook oldalán szeptember közepén kiírásra kerülő módon és helyen lehetséges. 

Regisztráció ITT


Vackor, a piszén pisze kölyökmackó kalandos története az iskolában kezdődik, ahol nem érzi jól magát. Az osztálytársai csak ritkán barátkoznak vele és szegény gyakran ügyetlenkedik az órákon. Egy nap, mikor egyedül ücsörög a teremben, míg társai az udvaron fogócskáznak, kiszagolja, hogy a padtársa nagymamája vajas-mézes kiflit csomagolt az unokájának tízóraira. Vackor sajnos nem bír ellenállni a kísértésnek és fölfalja az uzsonnás dobozból az összes finomságot. A finom falatok után igazi dőzsölésbe kezd: mind egy szálig megeszi a társainak csomagolt szendvicseket, gyümölcsöket. Mikor észbe kap már késő. Hogy hogyan oldódik meg a kis mackó sorsa, milyen izgalmas kalandokba keveredik, megtudhatjátok, ha megnézitek az Aranyszamár Színház előadását.