Alexis Michalik: Történetőrző

színpadi road movie

  • Betekintő 0 Fotó: Csiszér Ágota
  • Betekintő 1 Fotó: Csiszér Ágota
  • Betekintő 2 Fotó: Csiszér Ágota
  • Betekintő 3 Fotó: Csiszér Ágota
  • Betekintő 4 Fotó: Csiszér Ágota
  • Betekintő 5 Fotó: Csiszér Ágota
  • Betekintő 6 Fotó: Csiszér Ágota
  • Betekintő 7 Fotó: Csiszér Ágota
  • Betekintő 8 Fotó: Csiszér Ágota

Alexis Michalik Történetőrző című, két Molière-díjjal is kitüntetett színpadi road movie-jának ősbemutatójával debütál a HATAN-Társulat május 26.-án 19:30-kor a 6SZÍN-ben. 


Alexis Michalik színész, író és rendező napjaink egyik legismertebb francia színházi alkotója. A Történetörző az első darabja, ami olyan elsöprő sikert aratott Párizsban, hogy 11 éve nem tudják levenni a műsorról. 2014-ben elnyerte a Molière-díjat a legjobb szerző, és a legjobb magánszínházi rendezés kategóriában is. Előadásainak filmforgatókönyvhöz hasonlító szövegei sodróan lendületesek, igazi jutalomjáték a színészeknek.


A Hatan Társulatot 2022-ben alapította Nyári Zoltán, Jászai Mari díjas színész és operaénekes és
Horváth Patrícia színházrendező művészházaspár. A Történetőrző magyarországi ősbemutatóját, a társulat alapító-rendezője fordításában viszik színre Kecskés Karina, Kovalik Ágnes, Baldauf Dániel, Király Attila, és Sipos Imre szereplésével. Az előadás díszlet- és jelmeztervezője Jeli Sára Luca, a dramaturg Garajszki Margit.


A darabban korok, helyszínek és szereplők folyamatosan váltják egymást, melyekben az öt színész virtuóz módon 36 szerepet játszik el. A mű története szerint egy esős éjszakán az Ardenne-ek mélyén Martin Martinnak el kell temetnie az apját. Mikor rábukkan egy kézzel írott jegyzetfüzetre még nem is sejti, hogy felfedezése milyen történelmen és kontinenseken átívelő kalandokba sodorja őt. Tizenöt évvel később az algériai sivatag mélyén egy anya és 15 éves lánya nyomtalanul eltűnik.
A Történetőrző amolyan ’Da Vinci-kód’-szerűen egy messzi korokig visszanyúló titok utáni színpadi roadmovie. A női erő és bölcsesség, az évszázadokon átívelő tudás amit a könyvek őriznek hangsúlyos jelentést kapnak. Aki szereti a titkokat, a rejtélyeket, a nyomozást és az önfeledt játékot, az szeretni fogja ezt az előadást is.

 

Az előadás hossza: 100 perc 

Felvonások száma: 1 felvonás