Terminál Workhouse: M/Ámor, vagy amit akartok

zenés vígnépszínművelet
stream
2021 február 26-28-ig

6szín stream pályázatának nyertes előadása

  • Betekintő 0
  • Betekintő 1
  • Betekintő 2
  • Betekintő 3

Makkoshotyka polgármesterének egyetlen leánya holnap tartja az esküvőjét a falu volt TSZ-elnökének fiával. Az egész község lázasan készül, ám - ahogy az már lenni szokott- a dolgok nem mennek simán. Az esküvő előtti éjelen a falu kocsmárosa és a Sztárlight partiszervíz által delegált csapos-zenész-humánmanipulátor fondortudományos pálinkájával jól megkavarja a szerelmesek életét . Előbukkannak a legféltettebb titkok, meg a sámándob, meg a kisgömböc és minden szál összegabalyodik . Mert minek a varázslat, ha a valóság is meghökkentő dolgokra képes?

A Terminál Workhouse előadása Shakespeare Szentivánéji álom c. örökérvényű klasszikusának zenés parafrázisa egy elszigetelt, lehetőségek nélküli magyar faluba helyezve a vidék legtávolabbi zugában. A Shakespeare-komédiák sajátos dramaturgiája mentén haladó történet egy ízig-vérig mai vígjáték, amely a kis magyar valóság esszenciáját mutatja be mindenféle konklúzió levonása nélkül – hiszen a szereplők maguk sem képesek semmilyen konklúzió mentén kilépni a saját burkukból. A szórakozási lehetőségek, a továbblépés reménye és a fejlődés totális hiánya miatt a falusiak kénytelenek végleg leragadni, miközben valójában a motiváció vagy távlati perspektíva elkerüli őket. A darab ennek az egyhelyben toporgásnak állít keserédes emlékművet a komikusabbnál komikusabb helyzetek kellős közepén.

A szövegkönyvet Shakespeare klasszikusa és a színészek improvizációi alapján Dancsecs Ildikó írta, a darabot pedig Dömötör Tamás helyezte színpadra. A Sanyi és Aranka Színházban bemutatott előadást felújítása után 2016. szeptember 16-án mutatták be a Szkéné Színházban, azóta pedig több mint 30 alkalommal láthatta a közönség nemcsak a Szkénében, hanem országszerte olyan neves fesztiválokon, mint a VIDOR Fesztivál (versenyprogram), a gyulai Shakespeare Fesztivál, a Művészetek Völgye, az Ördögkatlan Fesztivál, az EFOTT, a zalaegerszegi ZAKO Fesztivál vagy a szombathelyi Savaria Fesztivál. Célközönségébe bárki beletartozik, aki nyitott a kis magyar valóság befogadására és arra a magas szintű, modern szórakoztatásra, amely közben egy súlyos társadalmi anomáliát dolgoz fel.

2021. február 26. 19:00 (GMT+1) - 2021. február 28. 23:59 (GMT+1)