Operabeavató -
A néző közbeszól

beszélgetős koncertsorozat

Az előadást 14 és 100 év között mindenkinek ajánljuk!

  • Betekintő 0 Fotó: Gordon Eszter
  • Betekintő 1 Fotó: Gordon Eszter
  • Betekintő 2 Fotó: Gordon Eszter
  • Betekintő 3 Fotó: Gordon Eszter

„Hogyan legyen a zene és a színház mindenkié? Mi azt valljuk, hogy e két dolog egyesülése, az opera, bárki számára érthetővé és élvezetessé tud válni. Jöjjön el és tesztelje magát: vajon ön MINDENKI?”

A Delta Produkció rendhagyó előadás sorozata már tíz éve bizonyít telt ház előtt, és teszi mindenki számára élménytelivé az opera műfaját. A beszélgetős koncerteken olyan összefüggések után kutatnak az alkotók a legismertebb művekben, amelyekre egy szokványos opera előadás alatt nincs lehetősége a hallgatónak. Aki már járt Operabeavatón tudja, hogy nincs két egyforma előadás. Göttinger Pál az operai próbafolyamatba enged betekintést, míg Dinyés Dániel a történeteivel varázsol kontextust a zene köré. A minden alkalommal egyedi, megismételhetetlen estékhez nemzetközileg is elismert operaénekesek társulnak.

A legnagyobb operákat humoros és közérthető formában bemutató, népszerű produkció a 2023/24-as évadának új sorozata: A néző közbeszól. Az Operabeavató különleges vállalása, hogy a közönség segítségével hozzon létre egy új magyar operát. A csapat a nézőkkel együtt alkalomról alkalomra találja ki minden elemét az új műnek, amely így kilenc hónap alatt mindenki szeme láttára születik meg. Göttiner Pál a közönség által is diktált jelenetek kitalálásáért és az előttük zajló rendelkezőpróbák megtartásáért felel. Dinyés Dániel írja a zenét, Závada Péter költő, drámaíró padig a librettót. A néző közbeszól című sorozat állandó közreműködői Bordás Barbara, Erdős Attila és Kolonits Klára operaénekesek.

Dinyés Dániel karmester-zeneszerző és Göttinger Pál rendező évek óta futó sorozatának megújult változata egész évben látható a 6SZÍN műsorán. Lemaradni nem lehet, csak kimaradni. Nincs mitől félni, csak el kell jönni!

14 és 100 év között mindenkinek ajánljuk!

 

 

Az előadás hossza: 180 perc

Felvonások száma: 2 felvonás