Operabeavató a 6SZÍNben

Hogyan legyen a zene mindenkié? Hogyan legyen a színház mindenkié?

Az előadást 14 és 100 év között mindenkinek ajánljuk!

Hogyan legyen a zene mindenkié? Hogyan legyen a színház mindenkié? El kell jönni egy Operabeavatóra és választ kapunk erre is. Az Operabeavató csapata nem állít kevesebbet, mint hogy e két dolog - zene és színház - egyesülése, az opera, bárki számára érthetővé és élvezetessé tud válni. Jöjjön el és tesztelje magát: vajon ön mindenki?   
A Delta Produkció évek óta sikerrel futó sorozatában minden megtörténik, aminek egy hagyományos operaelőadás során nem lenne szabad megtörténnie. A nézőket Dinyés Dániel vezeti be a zene rejtelmeibe, az operai próbafolyamatba pedig Göttinger Pál rendező enged betekintést. A minden alkalommal egyedi, megismételhetetlen beavatókhoz estéről estére a hazai operajátszás legelismertebb művészei társulnak.
Az elmúlt években terítékre került Figaro házassága, Cosi fan tutte és Don Giovanni sorozat után a Mozart-ciklus záró etapja lesz a Szöktetés a szerájból, amellyel 2022. január 17-étől évad végéig, vagyis nyárig foglalkozik majd az Operabeavató csapata.
Mozart 1781-ben írt daljátéka, a Szöktetés a szerájból, nem titkoltan azzal a szándékkal íródott, hogy a zeneszerző lenyűgözze vele az osztrák császári udvart és elnyerje egész Bécs, valamint a legfelsőbb körök tetszését, hogy ezzel az operaírás csúcsára pozícionálhassa magát. Mozart ezzel a művével akart feltűnni és célja az volt, hogy megmutasson benne mindent, amit tud. A kamaraéneklés alappéldájaként emlegetett mű látványos áriákkal és vígjátéki szituációkkal, virtuóz stílusban, kimondottan a szórakoztatásért készült. Témája korának divatos humorforrása, a törökök.
Az Operabeavató új előadásai minden hónapban két alkalommal láthatók a 6színben.
Nincs két egyforma előadás, minden Operabeavató alkalom egy új élményt jelent.

Előadás hossza: 150 perc
Felvonások száma: 2