Csukás István: Utazás a szempillám mögött

Zenés mesejáték

Az álomdramaturgiára épülő különleges mesejáték minden generáció gyermeki énjéhez szól
Kinek nem voltak megvalósíthatatlan álmai?

  • Betekintő 0
  • Betekintő 1
  • Betekintő 2
  • Betekintő 3
  • Betekintő 4
  • Betekintő 5
  • Betekintő 6

 

A mese egy magányos kisfiúról, Lackóról szól, aki elgurult üveggolyóját hiába keresve, elalszik. Az üveggolyó álmában is gurul, csak gurul…. 

Utazása során találkozik a  szófacsaró Seregélyekkel, az izgő-mozgó-éneklő Nyulakkal,  az igazmondó Vakondokokkal, a Scherlock Holmes-t idéző Sánta Kutyával, a csupaideg Pukkancs Egérrel és a titokzatos Keresztes Pókkal, mely figurák a természeti világot ötvözik mulatságos és költői módon az emberi  természet esendő, ám mégis szerethető tulajdonságaival. Hősünket egy hűséges segítő,a Hangya kíséri, akinek szeretete, tiszta barátsága, önfeláldozása katartikus szituációkba helyezi Lackót. Az üveggolyó keresése közben főhősünk örök barátokat szerez, akik ugyan csak az álmában elérhetők, de létezésük a valóságot teszik elviselhetőbbé, teljesebb emberré formálva a kisfiút. 

Társulatunk azért választotta ezt a réginek tűnő de a mai napit aktuális Csukás István történetet, hogy modernebb kivitelezésben, de a régi értékek megtartásával mutassa meg a mese örök, halhatatlan erejét.

A mesejátékhoz Szitha Miklós, a Talamba Ütőegyüttes vezetője írt fülbemászó dallamokat, amelyek az előadás után megvásárolhatók CD-n, hogy a mesehősök tovább énekelhessenek a gyerekek szobájában.


Ajánlott korosztály: 5 éves kortól 

Műsoridő: 100 perc szünettel együtt


Kedves Nézőink! Előadásainkra családi belépő vásárlásakor 4 jegytől a jegyek árából 5%, 6 jegytől összesen 8% kedvezményt nyújtunk. Csoportos jegyvásárlás esetén 10 főtől 10% kedvezményt biztosítunk. A kedvezmény online és a jegypénztárban is érvényesíthető.