5 kérdés, 5 válasz
Balla Eszter

Balázsy Panna kérdéseire Balla Eszter válaszolt

Mi az első színházi emléked?

Akárhogy próbálok visszaemlékezni, nem tudom felidézni mi a legelső színházi emlékem. Azt viszont tudom hogy a lehető legszerencsésebb vagyok, mert kaposvári gyerekként a 80’-as, 90’-es években a kaposvári Csiky Gergely Színház legendás időszakának előadásait láthattam. Főleg kamaszként rajongtam a színházért és irigyeltem a színészeket. Minden stúdió darabot megnéztem, közönségtalálkozókra jártam. Szerintem tudat alatt ezek az élmények sodortak engem is a színészi pálya felé…

Melyik a legemlékezetesebb előadásod nézőként?

Nehéz kiemelni egy előadást. Elvarázsol, ha szép a díszlet, a jelmez, vagy különleges rendezői megoldásokat látok. Mégis-mint talán a legtöbb nézőnek-a színészi alakításoktól lesz felejthetetlen nekem is egy este. Hihetetlenül izgalmas nézni, ha egy különleges tehetségű fiatal játszik, de imádom nézni az idősebb színészeket is!

Milyen filmek, művészek, alkotások voltak rád a legnagyobb hatással?

A zene, a zenés műfaj kiskoromtól mély hatással volt rám. Bernstein West Side Storyját például rongyosra hallgattam bakeliten. Bob Fosse filmjét, az All That Jazz-t akárhányszor meg tudnám nézni! De nemrég a gyerekeimmel újra néztem Chaplint és Buster Keatont. Nagyon inspirálnak ezek a művészek is. Ami viszont igazán fontos és személyes része az életemnek, az a kaposvári színháznál eltöltött néhány évadom volt. Ott tanultam meg azt a fajta hozzáállást, színházról való gondolkodást, ami az alapot jelenti számomra azóta is.

Melyik volt életed legnehezebb szerepe és miért?

2004-ben Kaposváron a Candide című előadásban kellett énekelnem Kunigunda szerepét. A próbaidőszak előtt három hónappal kezdtünk el dolgozni énekmesteremmel, Bagó Gizellával a dalokon. Az első hetekben azt éreztem, hogy nem fogom tudni elénekelni, de Gizella pontosan ismeri a hangomat, én pedig bíztam a tudásában! Lassan, szisztematikusan dolgoztuk ki és stabilizáltuk az anyagot. Mire elkezdtük a darabot próbálni a színházban, már a “torkomban volt” a szerep. Ennek ellenére estéről estére kihívás volt koloratúr magasságokban énekelni.

Ha nem foglalkozhatnál színházzal, milyen foglalkozást választanál?

Most megfogtál, nincs B verzióm… valahogy valamilyen formában biztos, hogy egy színház vagy filmes stáb közelében maradnék. Egyszerűen ebben a közegben vagyok otthon…

címke: 5 kérdés, 5 válasz

Előző

5 kérdés, 5 válasz
Barna Zsombor

Balázsy Panna kérdéseire Barna Zsombor válaszolt

Következő

5 kérdés, 5 válasz
Fehér Dániel

Balászy Panna kérdéseire Fehér Dániel válaszolt